Alla inlägg under mars 2007

Av violita - 5 mars 2007 21:45

Av violita - 5 mars 2007 21:31

På fredag har jag tenta i Språkets struktur & funktion (grundkurs i allmän språkvetenskap). Hela helgen och idag skulle jag pluggat inför detta men än så länge har jag inte ens öppnat böckerna. Det är alltid så mycket annat som känns mycket mer lockande.

Idag har vi t ex satt upp våra nya klotlampor. Det blev väldigt fint. Det är precis som vi tänkt att vi ville ha det. Nu vill vi hitta de perfekta möblerna så vi slipper mamma och pappas fula extrabord och -stolar från ikea.

Vi har också varit på Morot & Annat på Drottningtorget och handlat en massa mat. Det är verkligen väldens bästa mataffär och det är värt de tjugo minuterna enkel väg det tar att gå dit. Nu är frukt- och grönsaksskålarna fyllda till bredden.

Nu är visst vår vegetariska moussaka klar. Det luktar nämligen väldigt gott. Lägger upp bild på hur lamporna ser ut. På bilden syns också vårt lilla drivhus vi lånat av mamma till örterna. De växer så det knakar. Snart kommer tredje uppsättningen blad på basilikan.

Av violita - 5 mars 2007 01:08

Om en vecka ska hantverkarna komma hit för att spackla, måla, sandpappra, måla, måla och fixa. Äntligen! Nu börjar det bli dax att verkligen bestämma vilka färger vi ska ha. Ambivalens är bara förnamnet när det kommer till mina och fredriks färgsättningsidéer. Men nu känns det som att vi kommit till någon slutgiltig idé.

Gästrummet får nog bli kritvitt. Fredrik har någon tanke om nån väggmälning han skulle vilja göra men har inte kommit fram till vare sig färg eller motiv. Vi tänkte köra rätt lantligt och romantiskt där med mest vitt, lite blått, spets, skira gardiner och kanske trasmattor. Fick värsta rycket och rensade hela gästrummet igårnatt. Det har fungerat som skräpupplag den senaste tiden. Kassar och lådor som våra föräldrar kommit hit med har bara kastats in och bildat berg. Garderoberna har varit en enda stor röra och fulla med skit och tomkartonger. Nu är allt i ordning (utom några av Fredriks lådor som han inte orkat sortera ännu) och man kan verkligen föreställa sig hur mysigt där kommer bli. Sen kan ni komma hit och sova över hur mycket ni vill.

Vår långa hall som jag skrivit om innan kommer nog målas vitt fast en mjukare nyans. Creme- eller benvitt eller vad det kan kallas. Vi kommer troligtvis måla någon form av dekormålning själv lite längre fram och kanske blir det en fondvägg (sååå uttjatat, jag vet) mot badrummet.

Vardagsrummet hoppas vi kunna få i en ljus turkosaktig fär som vi sen ska köra någon typ av dekormålning på. Vi har lite andra idéer som nog kan bli jäkligt bra men vill inte säga för mycket ännu. Vi har också kommit fram till hur vi (antagligen) ska lösa förvaringen också. Med vita sideboards från ikea och string pocket till cd-skivorna. Jag har ju gått och drömt om cellhyllor ända sedan Hanna visade mig dessa fantastiska ting men de är inte aktuella i första taget. Minimiutförandet för att få plats för våra cd skulle gå loss på 10.500:- och för ett par tusingar till skulle vi få supersnygg och übergrym förvaring men de pengarna kan vi verkligen inte skaka fram till hyllor. Det är faktiskt orimligt hur mycket jag än skulle vilja. Men vita string pocket är sjukt snygga så det kan nog bli jäkligt bra det också.

Nu är vi sjukt pepp på att få i ordning här. Vi har massor av idéer och vill bara sätta igång. Bull bara att vi är så fattiga så allt går inte att göra på en gång.


På tal om inget har jag blivit utsedd till en av Malmös tolv skönaste fashionistas av en modenättidning. Jag vet ännu inte riktigt hur jag ska förhålla mig till den rollen och att figurera på ett helt uppslag i dito tidning så därför får ni inte länken. Dessutom ser jag tjock ut på bilden.

Chao

Post scriptum 1: Köpte två snygga klotlampor från en grym antikaffär på östra förstadsgatan i veckan när vi gick på stan med fredriks syster och minsting. Bra skick, i två olika storlekar och 700:- för båda. Vilket klipp! De ska upp i köket snart och lampan vi har där ska in i gästrummet så fort där är målat.

Post sriptum 2: Lägger upp en bild på den goda pannkakstårtan systrarna H gjorde en kväll här hemma för att tag sen. Visst blev den snygg?

Ovido - Quiz & Flashcards