Alla inlägg under mars 2007

Av violita - 17 mars 2007 16:59

I love "I LOVE!" på Jeriko. Precis som mellanstadiedisco med tuggummiklubbor, ballonger och eurodisco. Fast man kan köpa öl och killarna sitter inte och trycker längs väggarna. Och kriminellt snygga människor som bara dansar, dansar, dansar. Syster H. den äldre och jag dansade konstant i tre timmar tills vi var helt slut och jag hade skoskav. Me gusta! Idag har jag och fredrik gått en fet runda genom hela stan. Härifrån till Lorensborg, via pildamsparken (ååå, gässen är tillbaka) vidare till Drottningtorget där vi handlade choklad på Morot & Annat och sen hem. Ikväll ska jag bara ligga på soffelocket och kolla på film och ta det chill.

Av violita - 16 mars 2007 20:27

Jag är sjukt mätt och täckt i turkos och guld. Ska bara glittra till mig lite och sen gå till Syster H. den äldre för en hel hink öl och sötsliskigt dessertvin innan vi går till Jeriko.

Av violita - 15 mars 2007 20:44

Pandora är ju typ vääärldens bästa grej när man vill lyssna på en viss typ av musik eller hitta ny musik man gillar. Gå in dit och skriv in Townes Van Zandt och som genom ett mirakel kommer sjukt grym musik att börja spelas.

Av violita - 15 mars 2007 20:01

Jag har suttit på Café Athen hela dagen idag med två kursare, liksom igår, och pluggat till fonetiktentan imorgon. Det gick inte alls bra och jag känner mindre säker nu än innan jag börjat. Jag undrar om jag möjligtvis har en bortbyting till hjärna. Kan ett troll smugit in och bytat hjärna med mig när jag sovit? Någonting är skumt. Den vägrar lyda mig och den vägrar att lära sig innebörden av formanter, frikatiovor, affrikatorer, palatalisering och allt annat som jag måste kunna imorgon fjortonnollnoll.

Dessutom har jag hällt i mig koffein hela dagen och nu mår jag helt illa och är snurrig i magen och ända upp i halsen. Det är liksom pirrigt och nervöst och kittligt på ett dåligt sätt. Jag tåler inte kemisk stimuli i någon form.

För att muntra upp mig lite gick jag in på Sköna Hems hemsida för att titta på lite inredningsporr. Det är en kass tidning som vräker ut glättade bilder på polerade hem med överflöd av designklassiker men utan känsla men jag gillar ändå att gå in på deras sida. Hur som haver hade de lagt upp nya numret i pdf-format som man kan titta på på datorn. På sidorna 88-91 finns bilder på ett faboulöst kök som jag dog på. Me likey! Väldigt likt bilden jag har i mitt huvud av hur vårt ska se ut när vi är klara med inredningen, fast lite extremare. Jag har väl inte riktigt tänkt att det ska kännas som att sitta i en My Little Pony-bakelse när man äter frukost. Men där finns absolut idéer jag ska norpa och göra på mitt sätt. Måste kolla in Åhlensklockan och köpa veckade minivolanger att sätta på hyllplanen i skafferiet. Hade mormor levt hade hon tyckt det var sååå fint.

Av violita - 13 mars 2007 23:03

Helgen blev inte som jag tänkt mig (eftertentachill med kompisar, choklad och öl, jobb och städsöndag). 98årige gammelmorfar las in på sjukhus med problem med lungor och njurar och gu vet vad. Han är fortfarande inlagd men är bättre och får åka hem imorgon. Men gammelmormor blev också dålig av all oro och diverse medicinska bekymmer så i söndags fick jag åka dit och avlösa gammelmormors 89åriga syster som tagit hand om henne sen i fredags. Och sen följde ettochetthalvt dygns utmattande omvårdnad av en 94åring som inte klarade göra något själv längre. Under natten fick jag gå upp upp till en gång timmen för att hjälpa till med toalettbestyr. Situationen var ohållbar så i går fick hon plats på ett korttidsvårdboende.Vi får se hur det hela avlöper.I övrigt hoppas jag att jag blev godkänd på tentan jag gjorde i fredags och att den jag har på fredag också går bra. Och så tänker jag på stackars Stefan som blivit rånad.

Av violita - 8 mars 2007 19:41

Det blir inga demonstrationståg för mig idag. Jag har nämligen ägnat dagen åt att konkret hjälpa till med kvinnans frigörelse genom att skaffa mig en utbildning. Har suttit på Café Athen med Hanna kursare och pluggat till tentan imorgon hela dagen. Jag känner mig helt död nu. Hjärnan känns som en grillad marshmallow. Innan jag åkte till Lund var en man från målerifirman här och det gick inte alls som vi tänkt oss. Allt kändes plötsligt helt hopplöst. Orkar inte förklara nu. Nu efter lite funderande känns det som att vi kommer kunna få det att lösa sig ändå. Vår fastighetsförvaltare var också här med anledning av att temperaturen hade sjunkigt ner till 17 grader och två täcken och helpjamas inte kunnat förhindra att vi frös hela natten. Visade sig att kylan beror på att en uteliggare som bott i pannrummet ett tag fått för sig att mecka med panna (läs: förstöra) vilket gjort att hela huset varit utan trycket som behövs för att få upp värmen i lägenheterna. Eftersom vi bor högst upp har vi dessutom drabbats mest. Nu ska jag byta om till pjamas och lägga mig. Och ja, detta trots att klockan är inte ens tjugonollnoll.

Av violita - 6 mars 2007 19:24

Körde lite bilder på My Heritage för att hitta mina celebrity look alikes. Vilka kom upp? Jo, bland annat Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Gisele Bundchen och en hel bunt kineser och japaner. Tillåt mig att tvivla på den vetenskapliga exaktheten. Ok, att jag ser ut som en japan (även om vissa har tolkat det som att jag skulle vara filipin) visste jag sen innan men Scarlett, Angelina och Gisele. Nja. Björk däremot är jag lite lik.

Av violita - 5 mars 2007 22:29

När vi har lagat mat och har ljus tända får vi i köket termometern till att krypa upp till nitton grader. I resten av lägenheten är det arton grader. Det är fan kallt. Får nog ta och ringa och klaga hos hyresvärden. Ylletröja, raggsockar, inneskor och schal utanpå de vanliga kläderna räcker inte. Jag fryser.

Ovido - Quiz & Flashcards